От 2014 г. отпадат ограниченията за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз

От 2014 г. отпадат ограниченията за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз

От 1 януари 2014 г. отпадат всички ограничения за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз, в това увери министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на бизнес обяд на тема “Правителствени приоритети и политики през новия програмен период и многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014 – 2020 г.”. Гост-лектор на събитието бе премиерът Бойко Борисов.

По време на изказването си относно трудностите, които срещат българските граждани в издаването на необходимите им документи за работа във Великобритания, министър Младенов съобщи, че се води активен диалог с британските институции за решаване на проблема. Той поясни, че министърът на външните работи на България Николай Младенов е провел разговори на тази тема, а пряко ангажирани с проблема са и министър-председателят Бойко Борисов и президентът на България Росен Плевнелиев.

Работният бизнес обяд се организира от Американската търговска камара в България. На форума присъстваха над 150 представители на бизнеса и посланиците на 18 страни в България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Вирни се горе