Още сняг и студ от утре

Още сняг и студ от утре

Сняг и студ за дълго време обхващат страната през следващите дни.

Още в следващите часове облачността от югозапад ще се увеличава и вплътнява и над крайните западни райони ще започнат превалявания. В началото валежите в Северозападна България ще бъдат от дъжд и сняг, впоследствие – в смесена фаза, а в югозападните райони от дъжд.

Дневните температури ще бъдат от 2-3 градуса на северозапад до 7-9 в южните райони и по Черноморието. До вечерта и през нощта валежите ще обхващат централните, а утре – и източните райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него над страната ще прониква студен въздух. Обстановката ще бъде сложна, валежите ще преминават в сняг от запад на изток и в южните райони и особено Рило-Родопската област ще бъдат на моменти интензивни.

Синоптиците препоръчват на тези, които ще пътуват в неделя, да изберат по-ранни часове в светлата част на деня за пътуването си. До неделя вечерта валежите почти навсякъде ще преминат в сняг, а от запад ще започнат да отслабват и спират, последно – в североизточните райони.

В понеделник ще бъде студено, в Дунавската равнина – ветровито. Дневните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. Облачността – променлива, почти без валежи.

Ново увеличение на облачността и превалявания ще започнат във вторник. През втората половина на седмицата времето ще бъде студено, с мъгли и ниски облаци на места в низините и котловините и ниски температури, които в голяма част на страната няма да преминават нула градуса.

Много студено ще бъде и сутрин, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса, малко по-високи по Черноморието и в крайните югозападни места на страната. В низините не са изключени и по-ниски температури, до минус 12, минус 14 градуса.

Вирни се горе