Още 34 деца ще се лекуват от фонда с над 1 млн. лева

Още 34 деца  ще се лекуват от фонда с над 1 млн. лева

34 молби за лечение одобри на редовното си заседание Общественият съвет към “Фонд за лечение на деца”. 6 от децата ще се лекуват в чужбина, а 9 малчугани ще заминат за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина. Две деца ще бъдат трансплантирани в чужбина – на едното дете ще бъде извършена чернодробна трансплантация в Хамбург, Германия, а на второто дете предстои костно-мозъчна трансплантация в Рим, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Фондът одобри и 13 деца, които ще бъдат подпомогнати за лечението им в България. Други 4 деца ще бъдат подпомогнати за доплащане на лечението. Общият размер на утвърдените средства за 34-те деца е близо 1 милион и 50 хиляди лв. От началото на годината Фондът е одобрил за лечение 118 малчугани като отпуснатите средства са близо 2,3 милиона лева.

През миналата година “Фондът за лечение на деца” помогна на 387 малчугани от цялата страна или със 117 повече, отколкото през 2010. От тях 273 деца получиха финансиране за лечение в чужбина, а други 114 – за покриване на различни медицински изделия или медикаменти в България. Общо за лечението на 387-те деца бяха отпуснати 9,7 млн. лева, допълниха от министерството.

Вирни се горе