Още 22 859 деца ще получават плодове през втория учебен срок

Още 22 859 деца ще получават плодове през втория учебен срок

Нови 238 учебни заведения, които обхващат 22 859 деца – от детски градини и ученици до ІV-ти клас включително, ще участват в схемата „Училищен плод” през втория срок на учебната 2011/2012. Одобрение от втория прием по схемата получиха 135 от общо 138 кандидати. Информация за подаване на заявки за плащане, както и списъците с одобрените и неодобрени кандидати са публикувани на електронната страница на фонда www.dfz.bg

Кандидатите по схемата са обособени в три групи. В първата влизат учебните заведения, a втората група обхваща еднолични търговци, юридически лица и организации на производители. В третата попадат общините и учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

При първия прием по схемата, който обхваща и двата учебени срока, бяха одобрени 301 кандидати. Така през първия срок близо 100 000 деца от 709 училища получиха плодове и зеленчуци.

Схемата „Училищен плод” е част от политиката на ЕС за подобряване на общественото здраве. Тя се прилага на територията на цялата страна в рамките на учебната година. Бюджетът й е над 3.6 млн. лeва, а средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

Вирни се горе