Обявяват резултатите за 7 клас

Обявяват резултатите за 7 клас

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие днес пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от националното външно оценяване на учениците от седми клас, направено в края на учебната 2011/2012 година. Това съобщи пресцентърът на МОМН.

Пресконференцията е от 11.00 ч. в залата на седмия етаж в министерството. Националното външно оценяване се осъществява за трета поредна година и цели да установи постигането на държавните образователни изисквания за учебното съдържание по учебните предмети – “Български език и литература”, “Математика”, “Природни науки и екология”, “Обществени науки”, “Гражданско образование и религия”, “Чужди езици”. Резултатите показват степента на овладяване на знанията и уменията, предвидени в учебната програма за седми клас, необходими за успешното продължаване в следващия образователен етап и позволяват да се направят изводи за необходимите мерки за повишаване на качеството на образованието на всички управленски нива, посочват от МОМН.

Освен това, чрез допълнителните модули по “Български език и литература” и по “Математика” учениците от седми клас ще могат да участват в класирането за продължаване на образованието в профилираните гимназии, в профилираните паралелки с интензивно изучаване на чужд език, в професионалните гимназии и паралелки за придобиване на професионална квалификация.

Вирни се горе