Националният ден на Парковете

Националният ден на Парковете

Днес е Националният ден на Парковете. Инициативата е на WWF и цели да прикани българските граждани да се погрижат заедно за дивата природа на България.

Почистването, а също освежаването и ремонтирането на туристическата инфраструктура се организира в 11 природни парка. Националният ден на природните паркове се провежда за пети път.

11-те природни парка на България представляват най-голямата защитена територия в страната. Те са най-посещаваната запазена природа у нас.

Всеки може да се включи в почистването им и освежаването на туристическата инфраструктура. За най-работливите е подготвена изненада.

През изминалите четири години в кампанията се включиха близо 10 000 души, които събраха над 50 тона боклук и ремонтираха туристическата инфраструктура.

Освен това досега в Националния ден на природните паркове бяха изградени 12 мостове по пътеките и бяха поставени повече от 100 информационни табели, който обясняват правилата за посещение и защо туристите трябва да отнасят обратно със себе си всичко, което са донесли.

Тази година ще бъдат изградени нови кътове за отдих във всеки от 11-те природни парка.

Осигурени са ръкавици, чували, инструменти и материали.

Вирни се горе