Настъпва астрономическата пролет

Настъпва астрономическата пролет

Астрономическата пролет започва тази вечер

През следващите дни ще остане топло за март, с температури около и над 20 градуса, но до края на месеца леко ще захладнее. Днес облачността ще намалява и през деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Температурите ще са от 14 до 20 градуса.

От утре до края на седмицата ще бъде слънчево или с временни увеличения на облачността. Утре ще духа слаб и умерен вятър от изток-югоизток, а през почивните дни ще бъде почти тихо. Възможно само на места сутрин да се образуват краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса. Дневните ще се повишават и в петък ще бъдат от 16 до 22, а в неделя ще достигнат 19 до 23, 24 градуса.

В понеделник от запад облачността ще се увеличава, като отначало ще бъде средна и висока. Във вторник над западните райони ще завали дъжд. Ще се появи вятър и температурите ще започнат да се понижават.

След началото на следващата седмица облачността ще бъде променлива, често значителна. Температурите сутрин ще бъдат от 6-7 до 12 градуса, а дневните ще са с 5-7 градуса по-ниски от тези през последните дни – от 11-12 до 16-17 градуса на повечето места.

В планините, до понеделник включително, времето ще бъде подходящо за туризъм, слънчево и тихо или със слаб вятър. Максималните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат към 12-14 градуса. Към вторник те ще се понижат чувствително и в масивите на Западна България ще завали в ниските места – дъжд, а над 1500 метра – сняг.

Астрономическата пролет у нас настъпва днес в 18 часа и 57 минути, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитирани от БТА.

Вирни се горе