Нахлува студ в сряда, но за кратко

Нахлува студ в сряда, но за кратко

В сряда значително ще се усили северозападният вятър. По-късно през деня с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват, съобщи Дарик.

Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса. През нощта срещу четвъртък от северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязко застудяване в отделни райони на Предбалкана е възможно да прехвърчи сняг.

По планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 м – сняг, но до вечерта с очакваното рязко застудяване сняг ще превали и в ниските планински части.

Ще духа бурен, по върховете временно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12 градуса, на 2000 м – около 3 градуса, но след пладне рязко ще застудява.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Първия ден все още ще е ветровито и доста хладно, с минимални температури между 1 и 6 градуса и максимални – между 9 и 14 градуса. Втория ден северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта – от югозапад. Ще започне бързо затопляне.

Вирни се горе