Летим до Барселона директно от Пловдив

Летим до Барселона директно от Пловдив

Скоро ще летим до Испания, Италия, Германия и Турция от летище Пловдив. Договорът между аеропорта чрез Фонда за развитие на Летище Пловдив и датска консултантска компания, която се явява авиационен брокер, е на финалната права. Другата седмица предстои среща, на която да се уточнят подробности. Това съобщиха от летището.

Тъй като аеропортът край Крумово е в процедура на концесиониране, контрактът ще се сключи между датската фирма и Фонда. Възможните дестинации до Испания са Барселона, Палма де Майорка и Херона, а до Италия – Бергамо, Бари или Болоня. До Германия вероятно ще се възстановят полетите до Франкфурт.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви тази година 35-годишна концесия за Летище Пловдив.

До момента интерес към концесията са проявили четирима кандидати. Това са „Пампорово” АД, турският депутат Ибрахим Кьошдере и две китайски фирми – най-голямата строителна компания в поднебесната империя “Чайна канстръкшън”, както и партньорът на “Евро-китайска зона за икономическо развитие” – Hainan Longquanren Century Invest and Development Co. Покана за участие в търга за концесията е отправена към китайската авиокомпания “Shenzhen Airlines”.

Вирни се горе