Конференция за стратегически енергийни предизвикателства за Балканския регион ще се проведе в София

Конференция за стратегически енергийни предизвикателства за Балканския регион ще се проведе в София

Конференция на високо равнище за стратегически енергийни предизвикателства за Балканския регион ще се проведе на 26-27 април в София

На престижен форум в София, организиран на 26-27 април в Кемпински Хотел Зографски София, водещи енергийни специалисти и държавни представители от близо 10 държави ще обсъдят енергийните политики, интегрираните европейски действия и сътрудничеството в областта на енергетиката.

Конференцията “Стратегически енергийни предизвикателства: В4, България и Румъния” се организира от посолство на Чехия в България и Паневропейско движение – България под патронажа на чешкото председателство на Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Унгария и Словакия). Събитието ще бъде открито от заместник-външния министър на Чешката Република Жири Шнайдер и заместник-министъра на икономиката енергетиката и туризма на Република България Валентин Николов.

Основните акценти на двудневния форум са диверсификацията на източниците за доставки и транзитните маршрути на газ и петрол; пазар на електроенергия, регулиране на цените на електроенергията в контекста на новите икономически приоритети. Специално внимание ще бъде отделено и на политиките от енергийния микс. Тенденциите в ядрения сектор; енергийната сигурност; възобновяемите енергийни източници и инвестициите в инфраструктурни мрежи за „интелигентни мрежи” са част от ремите, които ще бъдат разгледани. Енергийната ефективност също ще бъде във фокуса на дискусиите.

Конференцията има за цел да събере експерти, политици, мениджъри и представители на отговорни институции и компании от България, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Турция, Австрия, Аржентина и Грузия. Събитието ще предостави на участниците отлични възможности за обмяна на опит и обсъждане на възможности за регионално сътрудничество в областта на енергийните проекти, както и за запознаване с европейските изисквания и осигуряване мерки и решения на устойчиво енергийно развитие.

“Стратегически енергийни предизвикателства: В4, България и Румъния” ще се проведе на 26-27 април в Кемпински Хотел Зографски София.

Входът за конференцията е свободен.

Вирни се горе