Коледа - студена, но без много сняг

  Коледа - студена, но без много сняг

До Коледа и на празника времето ще бъде студено, но без повече съществени валежи на сняг. Утре облачността ще бъде променлива, с дневни температури  от минус 4 до плюс 1 градуса. В североизточните райони ще бъде с 2-3 градуса по-студено, а в Югозападна България – с толкова по-топло. Там дневните температури ще достигнат 4-5 градуса. В София минималната температура ще бъде около минус 5, а дневната – около и малко над нулата. Минималните в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса.

В петък времето няма да се промени съществено, освен минималните температури, които ще са малко по-ниски и на места ще слязат до около и малко под минус 10 градуса. Все пак, тези стойности ще са в силна зависимост от наличието на облачност над съответния район, а според преценките, в следващите няколко дни такава ще има в различни количества и вид над страната. В петък сутрин най-висока вероятност за по-голямо изстиване има в местата със снежна покривка на централните части на страната.

В събота студено сутрин ще бъде над централните и източни части на страната. Дневните ще останат без съществена промяна – от около минус 6, минус 7 в Североизточна България, до плюс 4-5 градуса на югозапад, около и малко над нулата в София.

Много студено ще бъде в неделя сутрин, особено в източната половина на страната и най-вече в Североизточна България. В ниските места и затворени котловини са възможни минимуми под минус 15, минус 17 градуса.

В понеделник ще бъде по-меко, с минимални температури от около минус 10 до минус 5. Дневните ще останат без съществена промяна. Облачността ще бъде по-плътна и на места ще превали слаб сняг. Ще се появи северозападен вятър. Студено ще остане и на  25 и 26 декември, с минимални температури около и под минус 10 градуса и дневни, по-ниски от нула градуса в цялата страна.

След средата на следващата седмица атмосферната циркулация над континента ще претърпи съществена промяна и времето ще се затопли почти навсякъде в северните и централни части.

Вирни се горе