Започва кандидатстването по програма "Старт на кариерата" 2012

Започва кандидатстването по програма "Старт на кариерата" 2012

От днес Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта започват програмата “Старт на кариерата”, по която са заявени общо 850 работни места. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. В бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

На висшисти до 29-години се дава възможност в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по придобитата специалност. Програмата им осигурява възнаграждение от 400 лв. месечно и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и болничните. Общо по програмата ще получат възможност да започнат трудовия си стаж 850 младежи, от тях 538 – в централните ведомства. Работни места по програмата са обявени в Министерския съвет, Администрацията на президента, Народното събрание, Министерството на външните работи и др. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, еколози, медицински специалисти, историци, архитекти, строителството и др.

Желаещите могат да подават документи до 17 август включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни; заети, без стаж по специалността; или учащи, с изключение на тези, които са редовна форма на обучение.

Вирни се горе