Внимание! Опасност от падащи камъни

Внимание! Опасност от падащи камъни

Пътните настилки в област Пловдив са частично мокри, като по високите и усойни места те ще продължат да бъдат такива и през целия ден, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде Дарик.

Опасност от падащи камъни има по пътищата Асеновград-Смолян и Кричим-Девин. Не са за подценяване и отсечките Пещера-Батак, Троян-Кърнаре, Югово-Лъки и Белица-Загражден. В тези участъци водачите трябва да шофират с повишено внимание.

Припомням, че до 30 юни движението по АМ „Тракия“, в участъка от Пловдив до Стара Загора, се извършва с максимална скорост до 90 км/ч поради ремонтни дейности. Движението на автомобили над 12 тона и в двете посоки по магистралата, в участъка от км 133 до км 156, е ограничено поради ремонтни дейности на настилката по платното в посока Пловдив-Бургас. Водачите могат да използват обходни маршрути.

Преминаването по пътя Шишманци-Белозем, в района на пътния възел при АМ „Тракия“, се осъществява в едната лента поради ремонтни дейности на надлеза в близост. Движението в участъка се контролира от светофарна уредба. Срокът на ремонта е до 20 май.

Движението по пътя Пловдив-Асеновград от изхода на Пловдив до Асеновград се извършва двупосочно в едното платно в посока Асеновград поради ремонтни дейности в участъка. Срокът е до 10 юни.

Вирни се горе