Какво време ни очаква в първия работен ден на 2016-а

Какво време ни очаква в първия работен ден на 2016-а

През нощта валежите от сняг все още ще са повсеместни, но с тенденция да отслабват. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от североизток, съобщават от НИМХ-БАН.

Минималните температури ще са от минус 12 и минус 10 градуса в северозападните райони, до минус 1-0 градуса – в Югозападна България.

В понеделник през деня валежите временно ще спрат, но след обяд и привечер от запад отново ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд.

Над планините ще бъде облачно и ветровито. След временно спиране на валежите, след обяд и привечер отново ще завали сняг. Ще духа силен югозападен, по високите и открити части – до бурен, западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Във вторник валежите бързо ще спрат, ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се повишават. В сряда ще се задържи облачно, на места ще превалява, предимно дъжд, ще има условия за поледици. В планините над 1500-1700 м ще вали сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще се повишават още.

Вирни се горе