Какво време ни очаква през новата седмица?

 Какво време ни очаква през новата седмица?

През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на отделни места, главно в Южна България, ще превали. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Атмосферното налягане е по-ниско от средното – още ще се понижи и ще е значително по-ниско от обичайното за ноември.

В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще се образува мъгла. Ще духа умерен до силен южен вятър, северно от планините – фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще стихва. Ще бъде топло, с минимални температури предимно между 7 и 12 градуса, максимални – между 15 и 20 градуса.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2200 метра – сняг, по-значителни в крайните южни планински райони. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса, съобщи БНТ.

На 14 и 15 ноември по-често ще преобладава облачно време. Във вторник все още ще е топло за периода, почти без валежи, само на отделни места са възможни незначителни превалявания, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

В сряда валежи ще има на повече места из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще са с много малък дневен ход, като минималните ще са сравнително високи, но понижението на дневните в сравнение с предишните дни ще е чувствително.

Вирни се горе