Какво ще е времето в началото на новата седмица?

Какво ще е времето в началото на новата седмица?

Времето през нощта ще бъде ясно, с минимални температури между 4 и 9 градуса. В понеделник ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който по високите части ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 15 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за април.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, следобедните часове с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Повишението на температурите ще продължи, но по Черноморието ще има значителна ниска облачност и там температурите ще остават по-ниски спрямо вътрешността на страната.

Вирни се горе