Истинска зима на Балканите след 18 януари

Истинска зима на Балканите след 18 януари

Чака ни сняг над метър

Зима на Балканите ще има, но чак след 18 януари. Радост за децата и тревога за водачите на пътя, вещаят последните прогнози на синоптиците. Според прогнозите на метеоролозите, същинската зима на Балканите ще настъпи на 18 януари. От вторник до уикенда времето ще се стопли, но след това ни очаква истинска студена вълна, която ще окаже своето влияние.

От 18 януари, студът отново ще обхване полуострова като най-застрашени както досега са Хърватия, Македония, Сърбия и Румъния. Южна България може и да не усети толкова силно студената вълна, но във Видин, Силистра и Русе ситуацията ще се изостри.

Подобно ще бъде положението и в София и западната част от страната, която също ще бъде обхваната от студените въздушни фронтове. В по-малка степен новата студена вълна ще се в усети югоизточна България и по Черноморието.

Студът ще продължи до средата на февруари, затова се обличайте дебело, съветват още синоптиците. На някои места се очакват и снеговалежи и дори сняг до един метър и повече.

Синоптиците обаче очакват, че от средата на февруари времето ще започне да се затопля. А трайно повишаване на температурите ще има в края на февруари./razkritia

Вирни се горе