"Ислямска държава" пое отговорност за касапницата в Париж

"Ислямска държава" пое отговорност за касапницата в Париж

„Ислямска държава" пое отговорност за атаките в Париж, при които бяха убити повече от 120 души, а над 200 са ранени.

В официално съобщение групировката заявява, че Франция е „топ мишена" на „Ислямска държава".

Терористичната организация отбелязва, че внимателно е проучила местата, където са извършени атаките. Според групировката терорът е извършен от атентатори самоубийци, снабдени с колани с експлозиви и картечници.

Свидетели заявиха, че нападателите са носели автомати „Калашников".

От „Ислямска държава" казват още, че нападенията са в отговор на въздушната кампания на Франция срещу бойците и заради обиди срещу пророка Мохамед.

В реализираното от терористите съобщение, което е на френски език, се подчертава още, че „войници на Халифата удариха столицата на мерзостта и перверзията".

„8 братя, носещи колани с експлозиви и оръжия, удариха райони в сърцето на френската столица, които са избрани предварително: „Стад дьо Франс" по време на мач срещу Германия, на който присъства малоумният Франсоа Оланд, „Батаклан", където стотици идолопоклонници бяха на парти на перверзията, а също така други цели в 10,11 и 18-ти район", подчертават терористите.

Франция и тези, които следват нейния път, трябва да знаят, че остават мишени на „Ислямска държава", допълва групировката.

„..Позволявайки си да обиждат пророка Мохамед, да се хвалят във Франция с борбата срещу Исляма и да удрят мюсюлмани в Халифата с техните самолети, които така или иначе не им помагат по никакъв начин по лошо миришещите улици на Париж. Тези атаки са просто начало на буря, предупреждаваме тези, които желаят да си извлекат поука", заплашва организацията.

Според „Гардиън" „Ислямска държава" е допуснала грешка в посланието, заявявайки, че са извършени нападения в 10,11 и 18-ти район. Но 18-ти район не е бил подложен на терористичен удар, стадион „Стад дьо Франс" се намира в района на Сен Дени.

Вирни се горе