ИАРА приема предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите

 ИАРА приема предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) приема предложения от любители риболовци, клубове по спортен риболов, ловно-рибарски сдружения, рибари, браншови организации и асоциации от сектор „Рибарство“ за промени в Закона за рибарството и аквакултурите.

ИАРА е в процес на подготовка на промени в Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), касаещи сектор Рибарство, Аквакултури и Любителски риболов за осигуряване на ускорено, приоритетно и устойчиво развитие на сектора и риболова в България.

Промените се налагат във връзка с:

Новата Обща политика за рибарството на ЕС;

Облекчаване на административните процедури и тежести. Лицензионни режими;

Стимулиране на рибарството като бизнес и хоби; Подобряване на конкурентоспособността на сектора на аквакултурата;

Насърчаване на икономическата активност в сектора;

Потенциални пречки и предизвикателства за развитие на сектора.

В тази връзка всички заинтересовани лица, представители на сектора и на неправителствени организации могат да направят свои мотивирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Предложенията трябва да бъдат изпратени в срок до 20 октомври 2013 г. на електронен адрес: office@iara.government.bg или по пощата на адрес: София, 1606, бул. „Христо Ботев“ № 17, ет.4 – ИАРА „Деловодство“ – Предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите.

Специално сформирана работна група в ИАРА ще разгледа и обобщи предложенията за промени в Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Вирни се горе