И утре остава горещо

И утре остава горещо

През нощта над страната ще преобладава ясно и тихо време. По-значителна купеста облачност ще има до около полунощ над крайните западни и северни райони, където на отделни места ще превали и прегърми. Утре ще бъде слънчево. След обяд над западните и крайните северни райони ще се развива купеста облачност и до вечерта на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Горещо в часовете около и след обяд, с максимални температури между 33° и 38°, в София около 34°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и няма да се променя съществено.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста, а над масивите в западната половина от страната и Родопите, и купесто-дъждовна облачност и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб северен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад и запад. Максимална температура на 1200 м около 27°, на 2000 м около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа слаб бриз. Максимални температури на въздуха 28°-31°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вирни се горе