Хиляди остават без работа след Нова година

 Хиляди остават без работа след Нова година

Всички европейски програми за заетост приключват до края на годината

През 2014 г. започва новият програмен период. Това означава, че всички европейски програми, по които са заети хиляди хора у нас, приключват до края на годината. След това тези хора ще останат без работа. Има места, където работодател е единствено общината, съобщи Нова ТВ.

„2014-а ще бъде доста така трудна, защото старият програмен период е приключил, а новият не е започнал. Различните програми, по които работим не са стартирали, така, че аз мисля, че това ще се случи през септември, октомври. Тогава ще бъдат първите назначения”, казва кметът на село Бойница Анета Генчева

Подобна е ситуацията и в Смолянско.

Това означава, че до тогава – около 9 месеца, всички те ще бъдат без работа. „Няма да имат работа за съжаление.Това не е само за община Бойница, това се очертава като тенденция в България. Не е лъжа, че в другите общини основният работодатели са кметовете”, допълва Генчева.

„Ако не са програмите по, които ние работим, много трудно може да се подсигури работа и поминък”, категорична е кметицата на Бойница. Именно тези програми ще осигурят и някакви доходи на безработните след Нова година.

След това ги чакат социални помощи. И не само в най-бедната община в Европа.

Вирни се горе