Четири ваканции ще имат учениците

Четири ваканции ще имат учениците

През новата учебна година да има есенна, коледна, зимна и пролетна ваканция, предвижда проект на заповед на образователното министерство. Коледната ваканция пък ще е с три дни по-кратка спрямо миналогодишната.

Проектът за графика на новата учебна година е публикуван на сайта на Министерството на образованието и науката, но още не е подписан от министър Анелия Клисарова и в него може да има и промени, предаде БТА.

Първата ваканция е есенната, която беше въведена преди 2 години. Тя ще бъде от 1 до 3 ноември, включително. Миналата година тя бе до 4 ноември включително.

Коледната ваканция се предвижда да е от 24 декември до 5 януари 2014 г., включително и така учениците трябва да са на училище на 6 януари.

Миналата година коледната ваканция беше по-дълга с три дни, като започваше от 22 декември до 6 януари, включително.

Зимната ваканция е планирана в проекта да е от 1 февруари до 4 февруари, включително. Вторият срок ще започне на 5 февруари

Пролетната ваканция за учениците от 12-ти клас, както винаги ще е по-кратка от тази на останалите ученици. От първи до 11-и клас пролетната ваканция ще е от 29 март до 6 април, включително, а за 12-и клас – от 29 март до 1 април, включително.

Вирни се горе