БАБХ стартира засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни

БАБХ стартира засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни

Във връзка с наближаващите религиозни и официални празници БАБХ стартира засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни,съобщиха от пресцентъра на асоциацията.

Във връзка с наближаващите религиозни и официални празници, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, разпореди засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни в цялата страна. Засилените проверки ще продължат до 07 януари 2012 година, като ще се следи за регистрацията на обектите, съответствието на сградов фонд и оборудване с действащото законодателство, спазването на процедурите по системите за безопасност на храните, както и произхода и качеството суровините. Инспектори от Агенцията ще проверяват и заведенията за обществено хранене, намиращи се на територията на обекти за отдих и почивка (хотели, курортни комплекси), предлагащи услугата “all inclusive”.

Особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират, ще се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите. По време на почивните дни около коледните и новогодишни празници, във всички Областни дирекции по безопасност на храните ще бъдат осигурени дежурни инспектори, като сигнали на граждани ще се приемат на „горещия“ телефон на Агенцията – 0700 122 99 (всеки ден от 8:00 до 21:00 ч. за цялата страна).

Вирни се горе