„Аман от еколози мафиоти” скандират 4000 в София

„Аман от еколози мафиоти” скандират 4000 в София

Близо 4000 „контрапротестиращи" потеглиха от Храм паметник Св. “Александър Невски”, покрай Народното събрание с крайна цел – Министерски съвет.

Шествието е в защита на Закона за горите, върху който президентът Росен Плевнелиев наложи вето.

Протестиращите от почти всички южни общини – Банско, Разлог, Сепарева баня, Дупница, Добринище, се включиха в протеста за защита на закона.

Хората от регионите бяха докарали пред парламента и 2 снегорина. С тъпани и свирки и развети знамена протестиращите потеглиха към МС.

Част от тях носеха плакати с надписи: “Не искам работа в чужбина”, “Смолянска област иска ски туризъм и ще опази природата”, “В София не живеят всички българи, искаме поминък и ние от планините”.

Други с плакатите си заявяваха категоричната си позиция срещу акциите на еколозите: “Аман от еколози мафиоти”, “Вън екологичния октопод от България”, “Не на екорекета”, “Екооктопода е вреден както за туризма, така и за природата”.

В подкрепа на контрапротеста някои бяха донесли ски и чанове.

Припомняме, след няколкодневни вечерни блокади на Орлов мост, организирани чрез социалните мрежи, премиерът Борисов настоя приетият Закон за горите да бъде спрян, докато не се уточнят спорните текстове.

Президентът Плевнелиев го послуша и наложи вето на закона. Срещу това обаче скочиха „хората от регионите", за които ски туризмът е основно препитание.

Довечера пък, отново в София, е разрешено 3-часово шествие на екоорганизациите, които поискаха промяна на лобистките – по думите им, текстове от закона.

Вирни се горе