2 дни жега до 37 градуса, после се разхлажда

2 дни жега до 37 градуса, после се разхлажда

Днес и утре ще бъде слънчево и горещо, с температури от 31 до 36, на места до 37 градуса. Над планините също ще е слънчево. Около и след пладне ще се развие купеста облачност, но без валежи.

По високите части ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен, източен вятър. Максимални температури на въздуха – 29°-31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, цитирани от БГНЕС.

Във вторник привечер и през нощта срещу сряда над страната ще навлезе по-хладен въздух. Облачността ще се увеличи, на места ще превали и прегърми, а температурите в сряда ще се понижат чувствително. По-значителни валежи са възможни около планините и в централните и източни райони. В четвъртък все още ще превалява в Североизточна България, но до вечерта и там процесите ще стихнат. Ще духа умерен вятър от северозапад.

От петък до края на седмицата ще се установи слънчево време, с температури в интервала от 28 до 33 градуса.

Вирни се горе