12 общини все още бедстват, сред тях е и Баните

12 общини все още бедстват, сред тях е и Баните

Продължава да е усложнена обстановката на територията на страната. Остава ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на област Добрич, Варна, Добрич и Силистра, съобщиха от МВР.

Нормализира се движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона. Пътна и Гранична полиция координират придвижването на тировете на територията на страната в зависимост от трафика на ГКПП и пропускането на границата с Румъния.

На рискови места по трасетата дежури тежка техника на Главната дирекция “Противопожарна безопасност и защита на населението”.

Влизащите от ГКПП “Дунав мост” такива пътни превозни средства в посока Силистра и Добрич се спират на паркинги на територията на Русе.

Отворени са всички гранични КПП, но поради снегонавявания все още е затруднен достъпът към ГКПП Кардам и Дуранкулак. През Дунав мост се пропускат пътни превозни средства и в двете посоки.

Остава бедствено положението в следните общини: област София – Своге, Годеч; област Пазарджик – община Лесичово, Батак; община Велинград – с. Пашово, с. Чолаково; област Смолян – община Баните, област Варна – общини Вълчи дол, Ветрино, Долен чифлик, Суворово и Аксаково.

Вирни се горе