Облачно време, дъжд и вятър над страната

Облачно време, дъжд и вятър над страната

Пътните настилки са сухи, по високите и усойни места, и в районите с валежи те са мокри, частично заледени и обработени.

Температурите са в интервала от -3°C до +14°С.

Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Русе, Велико Търново, Силистра, Варна, Видин, Бургас, Разград, Благоевград, Смолян и Враца.

Дъжд превалява в областите Габрово, Плевен, В. Търново, София и Враца и в районите на Петрохан, Белоградчик, Панагюрски колони, Троян, Тетевен.

Дъжд превалява и в районите на автомагистралите „Хемус" и „Тракия" в област София.. Автомагистрала „Марица" е суха. Магистрала „Люлин" също е със суха настилка. Във връзка с изграждането на външно функционално осветление на п.в. “Софийски околовръстен път” и на п.в. „Даскалово" е въведена временна организация на движението до 30.04.2012 г.

Състояние на проходите:

Златишки – затворен за МПС Твърдишки – затворен за МПС Върбишки – затворен за МПС Троянски – затворен за МПС Дюлински – забранено е движението на товарни МПС Айтоски – забранено е движението на МПС с тегло над 20 т Вратник – забранено е движението на МПС над 10 т Шипка – забранено е движението на МПС над 10 т – срок до 31.03.2012 г. Петрохан – забранено е движението на МПС над 10 т., товарните да се движат без ремаркета и полуремаркета

Вирни се горе