Златомир Ковачев ще участва на Европейскопо по щанги за кадети

Златомир Ковачев ще участва на Европейскопо по щанги за кадети

Златомир Ковачев от смолянският клуб по вдигане на тежести ще участва в Европейско първенство за кадети, което ще се проведе между 1 и 9 август в град Ландскрон, Швеция. Възпитаникът на Величко Чолаков е включен в националният отбор на България, който в момента води усилена подготовка за международното състезание. „Все още не съм решил в коя категория да участва, но най-вероятно ще е до 85 кг.“, коментира личният му треньор Величко Чолаков. „Ковачев има много добри шансове за представяне и очаквам класиране в първата шестица. Трябва да се има в предвид, че това е първо международно състезание на 15 – годишният младеж“, добави Чолаков.

Златомир Ковачев тренира вдигане на тежести от две години, като до сега в актива си има 3 републикански титли. Той е родом от Доспат, учи в СОУ “Отец Паисий” – Смолян.

От днес местният клуб по вдигане на тежести „Смолян“ подновява подготовката си за новият сезон. Общо двадесет млади таланта ще започнат тренировки под ръководството на треньорът Величко Чолаков. Първоначално заниманията ще се провеждат на базата на СОУ “Отец Паисий”, в областният град. „Ще стартираме с обща физическа подготовка, като ще наблегнем и на техниката“, добави Чолаков.

Вирни се горе