Златоградските ученици се представиха успешно в ученическите състезания

Златоградските ученици се представиха успешно в ученическите състезания

За поредна година златоградските ученици се представиха успешно в областните кръгове на ученическите състезания по футбол и баскетбол.

Учениците от СОУ „Антим І” гр. Златоград спечелиха областното ученическо първенство по футбол, при възрастовата група 11-12 клас, което се проведе в гр. Смолян, в рамките на два дни. В предварителния кръг, който се състоя на 23 март (събота), златоградчани победиха с категоричното 5:0 отбора на Неделино, а във втората среща не срещаха проблеми и спечелиха срещу Рудозем с резултат 6:1. По този безапелационен начин младите футболисти се класираха за финала, който се състоя на 26 март (вторник). В него учениците от златоградската гимназия победиха връстниците си от Мадан с резултат 7:3 и се класираха за зоналните финали, които ще се проведат на 11 април, на стадион „Пловдив” гр. Пловдив.

В средата на месеца, от 15 до 18 март, в спортната зала на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, се проведоха областните състезания по баскетбол, в които отново златоградските ученици се представиха успешно. Представителите на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, при момчетата и момичетата, 5-7 клас, спечелиха първите места и се класираха за зоналните финали, които ще се проведат на 19 април, в град Пазарджик. Юношите на СОУ „Антим І” гр. Златоград, 8-10 клас, взеха купата за областен първенец и ще представляват общината ни в зоналните финали, които ще се състоят на 20 април, в Златоград. И тази година златоградските спортисти показаха високо ниво и добра игра, което е показател за това, че спорта е поставен като приоритет в политиката на местната власт и училищата в общината ни.

Вирни се горе