Златоград бе домакин на ученическите финали по баскетбол за юноши – 8-10 клас

Златоград бе домакин на ученическите финали по баскетбол за юноши – 8-10 клас

От 16 до 19 май, в спортната зала на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, за четвърти пореден път се проведоха ученическите финали по баскетбол за юноши – 8-10 клас. Златоград отново бе домакин на най-голямото ученическо спортно мероприятие, което събра десетте най-добри ученически отбора в спор за званието Републикански шампион. Мероприятието се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието младежта и науката и Българска асоциация спорт за учащи, съобщиха от пресцентъра на общината.

След 26 изиграни срещи и много емоции, за финала се класираха учениците на ПГКТС гр. Правец и Гимназия „Васил Левски”, гр. Ямбол. Победители за втора поредна година станаха учениците от гимназията от гр. Правец, които ще представят страната ни на Световното ученическо първенство през 2014 година. На трето място се класираха учениците от ПМГ „Св. Климент Охридски”, гр. Силистра, които в изключително вълнуващ мач, победиха, само с две точки разлика, връстниците си от СОУ „Антим І”, гр. Златоград. По този начин златоградските състезатели заеха четвърто място в състезанието.

В рамките на четири дни Златоград отново стана средище на спортсменския дух и волята за победа. Всички състезатели, ръководители и съдии останаха с много добри впечатления, както от организацията на игрите, така и от променените в Златоград, като заявиха, че с удоволствие ще посетят града ни и в бъдеще.

Вирни се горе