Януари става месец на спорта в цялата страна

Януари става месец на спорта в цялата страна

Януари се очертава като активен спортен месец за големите градове в България. До момента дните на отворени врати и събитията по проекта „Никога не е късно за ново начало”, изпълняван от Министерството на физическото възпитание и спорта, бяха посетени от десетки хиляди души. Спортните активности продължават и през първия месец на новата година.

От месец ноември насам всички, жeлаещи да спортуват за по-здравословен и активен начин на живот, имаха възможността да участват и да наблюдават редица състезания, демонстрации, турнири и открити уроци. София, Пловдив, Севлиево, Пазарджик, Монтана, Търговище, Смолян и Враца са само част от градовете, в които се проведоха различни спортни състезания за аматьори и ентусиасти.

Сред най-предпочитаните спортове бяха волейбол, футбол и баскетбол. Тенисът на маса и бадминтонът също се радваха на голям интерес и бяха организирани няколко прояви в Хасково, Севлиево и Силистра. Жителите на Габрово бяха изненадани с открит урок по спортни танци, а тези на Пловдив – с празник на художествената гимнастика, съобщиха от спортното министерство.

Само през първите два уикенда на януари се проведоха над 10 спортни мероприятия. Тенис на маса играха във Варна, Шумен и Хасково. В Стара Загора се проведе двудневно състезание по бадминтон, а в Смолян бе организиран празник на спортните танци. Гражданите на Шумен и Сливен премериха сили и на футболния терен, а в Пловдив бе организиран турнир между най-големите отбори по джудо в града.

Вирни се горе