Втори турнир за любители на тениса "Smolyan Open 2016г." ще се проведе през август

Втори турнир за любители на тениса "Smolyan Open 2016г." ще се проведе през август

Организаторите имат идея той да се превърне в традиционен

Втората половина на месец август ще се проведе втория турнир за аматьори тенисисти “Smolyan Open 2016г.”. За спортното събитие съобщи за SmolyanNews.com Тихомир Бимбашиев – член на УС на Сдружение „Тенис клуб-2013“.

“Очакваме да пристигнат много любители на тениса от София, Пловдив и всички областни градове, както и много приятели, които проявяват интерес към нашия град и спортния комплекс в кв. Райково, който според нас е вече на европейско ниво. Влагаме постоянно средства за подобряване на базата и за нови придобивки. Докарахме допълнително пясък и настилката вече е на много добро ниво, закупихме и машина за хвърляне на топки, която се ползва за изчистване на техниката и подобряване на уменията на играчите. Очакваме скоро да се случат нещата и с подмяната на седалките с нови, както и работим върху осветлението”, разказа за SmolyanNews.com Бимбашиев. "Единият корт ще бъде осветен, за да може лятото хората да избегнат жегите и да имат възможност да играят от 19 часа нататък, посочи още той. Скоро ще финализираме процеса по подмяната на старите прожектори с нови, а догодина ще направим това и на втория корт. Поставихме също така ветрозащитни мрежи, които направиха корта още по-уютен и смятам, че стана един много приятен комплекс.

В правилна посока се движим и в реализирането на първоначалната идея за създаване на Детска тенис школа и от 2-3 деца в началото вече имаме над 30, които обучава нашият треньор Филип Згуров. Той посети тримесечен курс за професионални треньори, на който присъства и Марк Тенънт, който подготвя треньори, работи за Международната тенис асоциация за популяризиране и развитие на тениса и е изключително известен в тенис средите. След този курс Филип Згуров подобри уменията си и това се отрази на броя на желаещите да тренират този спорт. Интереса от страна на гражданите към тениса и нашият комплекс е все по-голям, посочи Бимбашиев. Постоянно идват родители, за да запишат децата си, провеждат се групови и индивидуални тренировки.

Много сме щастливи, че през август ще съберем отново всички тенис ентусиасти на турнир и както обещахме на кмета Николай Мелемов, който заедно със заместникът му Марин Захариев ни помагат изключително много, за което им благодарим ще превърнем този турнир в традиционен. Той ще бъде и своеобразна реклама за нашия град и за развитието на спорта.

Тази година турнира ще бъде с награден фонд, като победителя ще спечели ваучер за спортна екипировка на стойност 500 лева на световната марка “Babolat” и 300 лв. за второто място. Естествено ще има купи и надявам се много спортни емоции и настроение, допълни смолянският предприемач.

Вирни се горе