Ученици ще демонстрират плувни умения на Общинско състезание

  Ученици ще демонстрират  плувни умения на Общинско състезание

На 28 септември, събота, от 10.00 часа ще се проведе Общинско състезание по плуване за ученици от 1 до 5 клас в басейна на СОУ „Отец Паисий”. Организатори на спортната проява са Община Смолян, СК по плуване „Смолян” и СОУ „Отец Паисий”, които честват и 30 години от създаването си. Състезанието е залегнало и в спортния календар на община Смолян. Учениците от 1 и 2 клас ще демонстрират умения в стиловете: „Кроул” и „Гръб”. Трети клас ще имат възможност да изберат два стила от „Кроул”, „Гръб” и „Бруст”. Четвърти и пети ще покажат уменията си по плуване в четири стила като си изберат два от тях – „Кроул”, „Гръб”, „Бруст” и „Бътерфлай”.

Всеки състезател има право да участва в два от стиловете. Класирането е индивидуално, отделно при момчета и момичета. Първенците ще получат медали, грамоти и други изненади, подсигурени от община Смолян и Спортен клуб по плуване „Смолян”. Малчугани от детските градини, които през лятото са ходили да се обучават по плуване също ще демонстрират плувни умения.

Целта на състезанието е да се видят придобитите умения в различните плувни стилове, да се стимулира развитието на децата в областта на физическата дееспособност, технически показания, физическа и психическа издръжливост.

За записвания за участие: Катя Соколова – 0878627599

Огнян Данчев – 0888460480

Вирни се горе