Три дни до второто издание на “Smolyan Open”

Три дни до второто издание на “Smolyan Open”

Втори турнир за любители на тениса “Smolyan Open 2016г.” ще се проведе през уикенда в Смолян

Тази събота и неделя ще се проведе втория турнир по тенис на корт за аматьори тенисисти “Smolyan Open 2016г.”. За спортното събитие, което ще се проведе на тенис кортовете в кв. Райково този уикенд, специално за SmolyanNews.com съобщи Тихомир Бимбашиев – член на УС на Сдружение „Тенис клуб-2013“.

“Интереса към турнира, който ще се проведе тази събота и неделя за наша радост е изключително голям. Очакваме да пристигнат много любители на тениса от Истанбул, София, Пловдив, Бургас и околните на Смолян градове – Чепеларе, Мадан, Рудозем, както и много приятели, които проявяват интерес към нашия град и спортния комплекс в кв. Райково, който според нас е вече на европейско ниво, съобщи Бимбашиев. Много сме щастливи, че за втора поредна година ще съберем отново тенис ентусиасти на турнир и както обещахме на кмета Николай Мелемов, който заедно със заместникът му Марин Захариев ни помагат изключително много, за което им благодарим ще превърнем този турнир в традиционен. Той ще бъде и своеобразна реклама за нашия град и за развитието на спорта", каза Тихомир Бимбашиев.

Жребия в събота сутринта ще бъде изтеглен от олимпийския медалист Величко Чолаков, а наградите на победителите в неделя ще бъдат връчени от кмета на града Николай Мелемов.

За SmolyanNews.com Бимбашиев допълни, че по време на турнира на територията на кортовете ще работи ресторант, който ще обслужва всички състезатели и гости. Очакваме гражданите да присъстват и да подкрепят състезателите, допълни той.

Припомняме, че тази година турнира ще бъде с награден фонд, като победителя ще получи купа и ваучер за спортна екипировка на стойност 500 лева на световната марка “Babolat” и 300 лв. плюс купа за второто място. Предвидени са и няколко поощрителни награди. Естествено ще има много спортни емоции и настроение.

Вирни се горе