Тежкоатлетката Милка Манева получи отличието „Спортист на 2012 г.” на община Смолян

Тежкоатлетката Милка Манева получи отличието „Спортист на 2012 г.” на община Смолян

Милка Манева получи отличието „Спортист на 2012 година ” на община Смолян, а нейният треньор Костадин Грозданов стана „Треньор на 2012 година”. Официалната церемония по награждаването се състоя в община Смолян. Номинирани бяха 9 състезатели и трима треньори от действащите спортни клубове в нашия град, след попълнени анкетни карти,съобщиха от пресцентъра на общината .

Зам.-кметът Марин Захариев подчерта, че Смолян е малка община, но с голям спортен потенциал, защото наши състезатели са донесли не една и две олимпийски, световни, европейски и републикански титли. Затова трябва да отдадем своето признание на всички, които прославиха Смолян и Родопите през изминалата година. Председателят на ОбС Филип Топов, кметът Николай Мелемов, заместникът му Марин Захариев и евродепутатът Владимир Уручев връчиха наградите на отличените ни спортисти и треньори. Градоначалникът поздрави състезателите и треньорите и обяви, че приоритет на общинското ръководство е развитието на спорта и спортната база, за да израстват шампиони.

Класиране на състезатели „Спортист за 2012 г.”

  1. Милка Манева – Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа”

  2. Георги Георгиев – Клуб по сноуборд към сдружение „Свободно европейско общество”

  3. Микаела Витанова – Спортен клуб „Карлък”

  4. Веселина Зашева – Спортен клуб „Карлък”

  5. Настя Томашова – Спортен клуб „Карлък”

  6. Радослав Бечев – Спортен клуб по плуване „Смолян”

  7. Александър Георгиев – Спортен клуб по плуване „Смолян”

  8. . Виктория Бойкова – Спортен клуб „Карлък”

  9. Трендафил Кехайов – Спортен клуб по алпинизъм „Христо Христов”

Класиране „ Треньори на 2012 г.”

  1. Костадин Грозданов – Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа”

  2. Георги Иванов – Спортен клуб „Карлък”

  3. Екатерина Соколова – Спортен клуб по плуване „Смолян”

Маратонецът Руско Кадиев бе отличен със Специална награда за своя пробег от 100 километра по пътя на 21-ви Средногорски полк, посветен на 100-годишнината от Балканската война.

Класираните от първо до трето място получиха плакет на община Смолян и парични награди – за първо място 500 лева, за второ 300 лева, за трето 200 лева. От четвърто до девето място, спортистите бяха отличени с грамоти и предметни награди. Награди за победителите предостави и евродепутатът Владимир Уручев.

Вирни се горе