Стартира Pamporovo Freestyle Open 4

 Стартира Pamporovo Freestyle Open 4

Задава се нов хот спот на картата на големите фристайл събития в Европа. За 4-та поредна година България ще има своето голямо фристайл събитие, но тази година то наистина ще е още по-мащабно.

От 13-ти до 18-ти март 2013 Пампорово ще бъде домакин за 4-ти път на уникалното състезание Pamporovo Freestyle Open 4, вече част от календара на Световната федерация по ски FIS.

В 4 поредни дни ще имаме възможност да наблюдаваме състезания в 3 отделни дисциплини: Half Pipe, Slopestyle, Big Air – за ски и сноуборд, разпределени в категории мъже, жени и деца. Наградният фонд от 10 000 лв., разпределен в дисциплините Slopestyle и BigAir, както и много предметни награди в състезанието по HalfPipe са само малка част от това, което ще предложи ПФО 2013. Организаторите са подготвили 3-дневна парти програма, която ще включва DJ партита и дневни лайф сешъни с едни от законодателите на БГ хип-хоп сцената. Спенс, Световният бийтбокс шампион Skiller, Butch (от група Ъпсурд ), Goodslav и нашумялото лошо момче Alex P. От техническа гледна точка, това, което ще предложи тазгодишното трасе, може да бъде представено само като работа по учебник. Екипът на Fun Park Пампорово, с любезното съдействие на един от най-опитните шейпъри в България – Кирил Гъстев, изгради трасе с денивелация 120 метра и дължина 400 метра. Трасето включва серия от платформи с рейлове и два поредни скока тип “table top”, позволяващи Air Distance 25 метра. Отделно е изградена допълнителна детска линия.

Както знаем добре, Fun Park Пампорово е локацията на единственият в Източна Европа Half Pipe с дължина 100 метра и височина 3,5 метра. С други думи Пампорово отново ще се погрижи да предложи най-добрите условия за фристайл в България. Потвърждение за перфектната работа по трасето изрази и настоящият шампион на Billabong Air and Style – Маркo Грилич, който гостува на курортен комплекс Пампорово по покана на Red Bull.

Всички усилия на организаторите от TRS и Пампорово АД и спонсорите от CSIF, Protest и Never Summer Industries са насочени изцяло за реализирането на едно наистина грандиозно събитие, което се явява генерална репетиция за предстоящото догодина четири звездно ТТР състезание. Всички желаещи да вземат участие или просто да наблюдават зрелището между 13 и 17 март могат да намерят повече информация наЪпсурд), Goodslav и нашумялото лошо момче Alex P.

Вирни се горе