Споменът от Нагано не избледнява

Споменът от Нагано не избледнява

9 февруари 2018 – 20 години от единственото олимпийско злато от зимни олимпийски игри, завоюван от Екатерина Дафовска в Нагано през 1998. Случайност или не откриването на зимната олимпиада в Пьонгчанг с 21 български представители съвпада с юбилея.

Паметен момент от спортната кариера на Катето и миг, в който на хиляди българи звучи в главата „ Олимпийски златен медал за Екатерина Дафовска…, това е върха на нашата страна…“, думите на коментатора.

За чепеларци 9-ти февруари означава сълзи, радост, гордост и признателност пред труда на Екатерина Дафовска. Същото чувство изпитват и към Радослав Янков, носителя на големия и малкия кристален глобус през 2016 и 2017 година. Радо ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг. Общо 4-ма са спортистите от Чепеларе, които ще представят България там – Антон Синапов и Димитър Герджиков, както и Теодора Пенчева, а още трима са част от делегацията.

В Чепеларе ще може да наблюдавате на пл. „Олимпийски“ откриването на олимпиадата в Пьонгчанг, която ще се предава пряко от 13 часа на 9 февруари. А на връх Мечи чал ще се проведат традиционните зимни надпревари за малки и големи от 10:00 часа.

20 години по- късно в Чепеларе Катето, заедно с целия си отбор от Нагано, сред които Радка Попова, Павлина Филипова, Ирина Никулчина, Валентина Торлакова, ще си припомнят върховния момент.

Кулминацията на празника ще е на пл. „Олимпийски“ от 17:00 часа, където всички ще посрещнем Катето, за да си припомним емоцията от преди 20 години. Младите надежди ще се докоснат до великите състезателки по време на награждаването. За страхотното настроение ще се погрижат „Майсторите на танца“, а най-голямата изненада ще е от талантите на ОДК – Чепеларе.

Вирни се горе