Смолянски бойци по ДЖУ – ДЖУДЖИЦУ завоюваха златен медал на Балканиада

Смолянски бойци по ДЖУ – ДЖУДЖИЦУ завоюваха златен медал на Балканиада

На 9 април т.г. в град Букурещ, Румъния се проведе балканско първенство по джу – джицу, в което за първи път взеха участие състезатели от Спортен клуб “БУДОКА – БЪЛГАРИЯ” от град Смолян, съобщи Емил Ковачев – председател на клуба.

В дисциплината “файтинг” първо място завоюва трикратният републикански шампион Димитър Димитров, който се състезава в тежка категория и преодоля изключително подготвени състезатели от участващите в състезанието страни. Димитров за пореден път показа страхотна физическа и психическа форма и приключи срещите с пълна победа още по средата от времето. На второ място в тежка категория при юношите се класира и друг състезател на СК”БУДОКА – БЪЛГАРИЯ”, а именно Веселин Касабов, който се прибра в България със сребърен медал и сериозна заявка за европейската титла. Касабов е неколкократен републикански шампион при юношите, като следващата година ще атакува и титлата при мъжете.

Състезатели от СК”БУДОКА – БЪЛГАРИЯ” вече четвърта година участват в почти всяко състезание организирано от Българска Джу-Джицу Федерация”, както и от “Международната Джу – Джицу Федерация”, като винаги доказват принадлежността си към Родопа планина и заслужено вече четвърта година държат в ръцете си титлата в тежките категории, както при мъжете така и при юношите.

Дисциплината “файтинг” е характерна с изключителна зрелищност и реализъм, като комбинира в себе си елементи от карате, джудо, борба и айкидо и всъщност служи за основа на толкова популярните смесени бойни изкуства, коментира треньорът на клуба Емил Ковачев.

Вирни се горе