Смолян готов за старта на Националната верига по плажен волейбол

 Смолян готов за старта на Националната верига по плажен волейбол

Волейболната публика в град Смолян е готова да приветства с „Добре дошли“ за четвърти пореден път състезателите, треньорите и гостите, които ще вземат участие в откриващия турнир на Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени за 2015 година – Smolyan Beach Open 2015. В периода между 10 и 12 юли, наред с провеждащите се по същото време Финален турнир на група 2 на Световната лига за мъже във Варна и турнира от група K на Гран При за жени в Самоков, домакините ще положат усилия да превърнат уикенда във волейболен празник, наситен с много емоции, игри и забавление, съобщиха от пресцентъра на БФВ.

За целта Община Смолян, подпомогната от традиционните си партньори от Дюлгер ООД и Минстрой АД, отново осигури повече от 200 тона специално пресят фин пясък, които ще разположи на амфитеатралния площад в центъра на града.

Основната схема на турнира ще бъде за 12 мъжки и 10 женски двойки, като организаторите ще дадат специална покана за директно участие в основната схема на една двойка от местни представители на ВК Родопа (Смолян).

Състезателите ще разпределят помежду си осигурения от Михалково АД, Виваком, Brand PR, Арексим ЕООД, ЕТ Анри-64 – Андрей Кехайов, Пампорово АД и Титан Клинър ООД, награден фонд на стойност 7000 лева, като верига магазини SLS предоставят и допълнителни предметни награди на стойност 500 лева за призьорите в надпреварата.

За да не пропуснат финалните двубои от група 2 на Световната лига, за любителите на играта ще бъде изграден специален екран с размери 8 м. х 5 м. в непосредствена близост до плажното игрище, на който състезатели и публика ще могат да изгледат срещите от Двореца на културата и спорта във Варна, разпускайки след уморителните срещи от деня.

Организаторите канят всички състезатели и гости на турнира на Welcome party на открито, което ще започне непосредствено след финалния двубой от Световната лига в събота, на 11.07.2015 г., с гостуващ DJ Dian Solo (Deep Zone).

Отделно са предвидени и много игри с публиката с атрактивни награди, предоставени от спонсорите. Цялостното отразяване на турнира ще се извърши чрез непрекъснатото му излъчване в сайта на един от най-големите онлайн спортни канали www.laola1.tv.

Община Смолян има удоволствието да покани всички жители и гости на града, желаещи да се насладят на непрекъснато увеличаващия своята популярност спорт, да присъстват на Smolyan Beach Open 2015 и да подкрепят своите любимци.

Вирни се горе