Ски клуб Пампорово: Камен Петров на подготовка в Австрия

Ски клуб Пампорово: Камен Петров на подготовка в Австрия

Една от големите надежди на българския сноуборд – 14-годишният състезател на СК Пампорово, Камен Петров се състезава в Световния сноуборд тур за младежи, в групата на момчетата през последните 3 зимни сезона, а от следващия сезон влиза в по-горната възрастова група на юноши.

За да се справи с огромната конкуренция Камен Петров замина на 21-дневен лагер в Стубай, Австрия, където ще проведе последната фаза от подготовката си, преди първите стартове за сезон 2015-2016. Заедно с Камен, в Австрия замина и словенската сноуборд звезда Альоша Кривец (ЙоЙо), който ще бъде неговият личен треньор, по време на този етап от подготовката.

Словенският про-сноуборд състезател е специалист в дисциплината слоупстайл и изключително стилен в изпълнението на различните елементи, както на скоковете, така и на рейловете.

Oт няколко години в Пампорово, се развива отбор по сноуборд, който активно се състезава в Световния сноуборд тур за младежи, а миналия сезон (2014/2015) Камен Петров спечели два от стартовете в Румъния и Гърция. От предстоящия сезон, освен младежкия тур, Камен ще се включи още поне в два от мъжките старта на Световния сноуборд тур (WST).

Първият старт от сезона е в началото на декември 2015, на глетчера Дахщайн в Австрия, а младежкият тур започва в началото на януари 2016 със силното състезание в Лаакс, Швейцария, следвано от състезанието в Ливиньо, Италия.

Вирни се горе