Шест отбора по футбол ще се борят за купата на Кмета в Доспат

Шест отбора по футбол ще се борят за купата на Кмета в Доспат

За Деня на детето 1-ви юни община Доспат, съвместно с съвместно с ФК „Граничар 2008” традиционно организират Общински турнир по футбол за децата от община Доспат. Събитието се провежда под Патронажа на Кмета на общината.

Тази година събитието се организира за 17-ти път и ще се проведе на малкото футболно игрище, намиращо се градския стадион. Днес се играят предварителните срещи между шестте отбора: два от гр.Доспат, от с.Барутин, от с.Змейца, с.Любча и с.Бръщен. Техническата конференция бе в 8,30 часа. Турнирът откри инж.Веселин Калфов, секретар на община Доспат, който от името на кмета инж.Елин Радев поздрави участниците в турнирите, техните ръководители и гражданите, дошли да гледат спортните прояви. Калфов пожела на учениците два дена приятно да си прекарат, по-малко да са нарушенията и повече спортсменска игра в най-масовия спорт. Финалите са утре 29 май, а церемонията по награждаването е планирана от 12 часа.Наградният фонд е осигурен от община Доспат и БФС.

Турнирът по футбол е за деца до 16 г. възраст. За трети се организира и провежда на малки врати, като идеята е да участват отбори от всички населени места.

От общината обещават тази година за Празника на община Доспат през август, да бъде организиран и проведен турнир за възрастни.

Вирни се горе