Шампионът на България „Лудогорец” за втора поредна година избра Смолян за подготвителен лагер

Шампионът на България „Лудогорец” за втора поредна година избра Смолян за подготвителен лагер

Условията, които предоставя Общината са прекрасни, коментира ст.треньорът на „Орлите” Ивайло Петев

За втора поредна година шампионът на България Лудогорец избра Смолян, за да проведе подготвителен лагер. Условията за работа и тренировка, които ни предостави Общината са повече от прекрасни. Теренът е в отлично състояние, коментира ст.треньорът на ПФК Ивайло Петев. Миналата година бяхме тук и постигнахме добър резултат, няма да е изненада ако ви кажа, че следващата година пак ще изберем Смолян, защото подготовката е важна за резултата, посочи още ст.треньорът на „Орлите”. С днешната контрола приключва лагера на професионалните футболисти. В сряда пътуват за Австрия за втория им лагер, където ще имат три контролни срещи. Законодателят на футболната мода, както определят отбора, на 17 юли ще играе в първия квалификационен кръг за Шампионската лига. Хитът в родното първенство тренираше на стадион „Септември” в Райково.

Перфектните условия, които предоставя община Смолян привлякоха за подготвителни лагери миналата година освен „ Лудогорец” , „Миньор” /Пк/ и „Берое” /Ст.З/. Националният отбор на тежкоатлетите на Тунис също избраха нашия град за подготовка.

Развитието на спорта и младите хора в Смолян са сред основните ни приоритети в управлението. Заварихме изключително занемарена и неподдържана база. Приятно съм изненадан от оценката, която дават за нас треньорите на професионални отбори по футбол. Това е много добра реклама за града ни, а се отразява добре и на хотелиерите, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов. По думите му за предоставянето на тези добри условия Общината е инвестирала от началото на мандата и ще продължава да инвестира.

Вирни се горе