Септември стартира с регионален турнир по волейбол в Доспат

Септември стартира с регионален турнир по волейбол в Доспат

На 02.09.2017 г. (събота) в гр. Доспат ще се проведе турнир по волейбол. Събитието ще се проведе в Спортна зала – гр. Доспат с начало 09:00 часа, съобщи Ваклин Малинов, един от инициаторите на идеята. Инициативата ще се реализира за първи път на територията на Община Доспат, допълва Малинов като идеята за организирането му възникнала след като отбора на гр. Доспат е спечелил ІІІ-то място на турнира по волейбол в с. Борино в началото на месец август.

Основната цел на предстоящият турнир е популяризирането на спорта и полагане на основите за превръщането на турнира в традиционен за общината ни. Идеята се подкрепя и от Община Доспат.

Освен домакините от гр. Доспат, участие в турнира са потвърдили още отбори от гр. Гоце Делчев, с. Сатовча, с. Слащен, с. Борино, с. Змейца, с. Триград и с. Лясково. Приемат се и заявки за отбори, които биха искали да се включат в турнира, каза Малинов.

Организатори на турнира са: Волейболен клуб „Доспат” с подкрепата на Кмета на Община Доспат г-н Елин Радев и група местни фирми, които осигуриха наградния фонд и екипите на отбора.

Очаквайте подробности!

Вирни се горе