Състезание по стрийт фитнес се проведе в Девин

Състезание по стрийт фитнес се проведе в Девин

Демонстрационно състезание по най-новия за България спорт – стрийт фитнес привлече десетки млади хора в парк Острова в Девин. Домакин беше общината, която е изградила няколко съоръжения за практикуването му. Идеята е състезанието да стане традиционно и все повече тийнейджъри да оставят за малко компютрите да се занимават с физически упражнения, съобщи БНТ.

Стрийт фитнесът не е просто спорт, това е начин на живот, категорични бяха участниците в демонстрацията. На практика това са поредица от силови упражнения, които се изпълняват най-често със собствено тегло на земя, лост или успоредка. За стрийт фитнеса не са нужни финансови средства или специални помещения, нужно е просто желание да се раздвижиш.

И макар че упражненията прилягат повече на момчета, сред участниците не липсваха и момичета. Представителките на нежния пол показаха, че по нищо не им отстъпват.

Една от целите на организаторите е да популяризират спорта и физическата активност сред децата и младите хора.

За да се предизвика физическа активност сред тийнейджърите, е нужна и малко помощ. Младежите са я намерили в лицето на кмета на Девин.

”Когато Георги и Криси дойдоха при мен и ми разказаха за стрийт фитнеса, ми трябваше известно време да асимилирам какво е това стрийт фитнес. Сега съм им благодарен на тези момчета, на всички, които подеха идеята и за това, което се случва. В мое лице, в лицето на всички граждани на общината, ще ги подкрепяме изцяло. Това е доброто бъдеще за децата, за спорта и за развитието”, съобщи кмета на града Цветалин Пенков.

Община Девин планира да изгради още спортни съоръжения, за да могат все повече младежи да практикуват стрийт фитнес.

Вирни се горе