С футболен двубой при проливен дъжд почетоха паметта на легендарния Чоко /СНИМКИ/

 С футболен двубой при проливен дъжд почетоха паметта на легендарния Чоко /СНИМКИ/

При проливен дъжд на стадиона в квартал Райково се проведе футболната среща в памет на Емил Светлинов Чоков – Чоко. Легендата на смолянския футбол почина на 53 години. Днес, 10 години след кончината му, в памет на своя треньор на терена във футболен двубой се срещнаха негови възпитаници и мъжкия отбор на „Родопа” Смолян. Близки, приятели и спортисти въпреки неприятното дъждовно време се събраха на стадиона в Райково, за да почетат паметта на именития спортен деятел. На терена с огромен транспарант “Чоко, завинаги в нашите сърца” излязоха възпитаниците на известният треньор. Паметната среща бе открита с едноминутно мълчание и слово от бившият народен представител и Областен координатор на ПП АБВ в Смолян Петър Кадиев. „Това е един паметен ден. Виждам, че времето няма да ви спре да направите истински футболен двубой в името на Негово величество футбола и Негово величество Емил Чоков. Нека да покажем, че в Смолян има хора, които милеят за футбола и ще продължат делото на Чоко”, каза Петър Кадиев, който е близъс на футболната легенда.

С изключителен спортен хъс и много футболни емоции на терена се раздадоха до край футболистите и на двата отбора. Срещата завърши 1:1, а в продължението и след дузпи мачът приключи с победа за възпитаниците на Чоко. След срещата за всички присъстващи беше осигурен обяд от семейството на известният смолянчанин.

Емил Чоков е роден е през 1954 г. в Смолян. Завършва средното си образование в Строителния техникум, специалност „Геодезия и картография“, след което ВИФ – специалност футбол. Играе като футболист в южната „Б“ група, но заради тежка контузия прекратява спортната си кариера. Бил е секретар на ФК „Родопа”, председател на Областния съвет на БФС и четири години треньор на децата на футболния клуб в родния му град. Един сезон е и старши треньор на мъжкия отбор.

Вижте снимки от спортното събитие!

Вирни се горе