Проведе се четвъртото издание на турнира „Делю Войвода” за купата на кмета на община Златоград

Проведе се четвъртото издание на турнира „Делю Войвода” за купата на кмета на община Златоград

На 25 май 2013 г., за четвърта поредна година се проведе турнир по хокей на трева на открито за купата на Кмета на община Златоград в две категории – деца до 12 г. и момичета и момчета до 14 години,съобщиха от местната управа. В него взеха участие общо пет клуба в двете възрастови групи с девет отбора. Турнирът е част от Държавния спортен календар на Българска федерация по хокей на трева (БФХТ) за 2013 г. и носи точки за класиране в ранглистите, което ще определи първите 8 отбора от нея за финалите на съответната възрастова група. При 12 годишните за класиране във финалния турнир се борят 17 отбора от цялата страна, а при 14 годишните – 20 отбора. Турнирът се проведе по системата Бергер, като бе ръководен от Росита Ангелова – турнирен директор и Михаела Джамбазова – секретар.

Непосредствено след церемонията по награждаване на отборите, бяха връчени и няколко индивидуални награди на отличени състезатели от двете възрасти:

  • Най-добър вратар е Виктор Бурдев от СКХТ „Златоград“

  • Най-добър защитник е Станислав Димитров от СКХТ „Хеброс“

  • Най-полезен състезател е Ивайло Емилов от СК „Неделино“

  • Най-добър нападател е Стефан Кючуков от СКХТ „Баните“

  • Най-атрактивен състезател е Алекс Хутев от СКХТ „Чепинци“

  • Голмайстор на турнира с 16 гола е Ахмед Пехливанов от СКХТ „Чупинци“

Имаше и една специална награда за най-добър съдия, която бе връчена на Диана Димова.

Официални гости на мероприятието бяха г-жа Минка Башева – главен експерт „Образование и здравеопазване“ към Община Златоград, г-жа Нина Пашова – директор на ОУ „Васил Левски“ в гр. Златоград, доц. Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФ по хокей на трева и г-н Севдалин Хъшинов – член на Управителния съвет на БФ по хокей на трева, спортни деятели и родители.

Вирни се горе