Приключи тридневният зимен празник за деца в неравностойно положение от Чепеларе и Смолян

Приключи тридневният зимен празник за деца в неравностойно положение от Чепеларе и Смолян

Приключи тридневният зимен празник за деца в неравностойно положение от Чепеларе и Смолян, организиран от ресторант „Черния кон” – Пампорово. От Чепеларе взеха участие 24 деца от СОУ „Васил Дечев”. Учениците са изключително доволни и щастливи от възможността да се научат да карат ски и сноуборд. По време на обучението те получаваха и топъл обяд, обявиха от общината.

С тях безвъзмездно работиха ски и сноуборд инструктурите Ангелина Кънева, Петя Кънева, Богдан Кабасанов, Мариян Йорданов, Петър Моллов, Христо Тумбев, Мая Шарани, Тодор Парасков, Росен Яворов, Йордан Хаджихристев.

Община Чепеларе и Община Смолян помогнаха за организацията на празника за децата.

„Пампорово” АД осигури безплатен достъп до лифта. Децата бяха оборудвани със ски и сноуборд от гардеробите „Черния кон”, „Аспен” – К. Исаков, „Делукс” – Стефан Сариев, Сноуборд гардероб „ТРС”, Клуб „Воден свят” към хотел „Камелия”, Ски клуб „Пампорово”.

След като приключи обучението по ски и сноуборд всички деца получиха грамоти, осигурени от “Flipperflics” и „Студио Д”. Допълнителни подаръци бяха раздадени от: Coca – cola – България, Зайо Байо – Сани Конс, Хотел „Кипарис” – Смолян, Хотел „Калина” –Широка Лъка.

Организаторите подканиха децата да напишат или нарисуват своите преживявания от празника. Авторите на най-добре представилите се ще получат подаръци, произведени от фирмите „Диел Спорт” и „Сивен”. За рисунките на децата ще бъде организиран благотворителен търг, като събраните средства ще се предоставят на „Дом за деца, лишени от родителски грижи” – Широка Лъка.

Благотворителната идея е изцяло на заведение и ски гардероб „Черния кон”. Всички, подмогнали и участвали в инициативата, са решени, че ще продължат да я я развиват занапред, като разширяват дейностите, с които ще подпомагат деца в неравностйно положение.

Председателят на Общински съвет – Чепеларе, Костадин Петков, връчи от името на Община Чепеларе грамота и плакет на собственика на заведението Румен Папучаров за благородната кауза, добавиха от общинска администрация.

Вирни се горе