Президентът Плевнелиев: Присъствието ми тук е категорична подкрепа за Родопите!

Президентът Плевнелиев: Присъствието ми тук е категорична подкрепа за Родопите!

Президентът на Република България Росен Плевнелиев награди победителят в първия слалом за Европейската купа в Пампорово Хенрик Кристоферсън (Нор). Вторият в класирането Наоки Юаса получи купа от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, а третият – Фредерик Плас (Фр) от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Присъствието ми тук в Пампорово е категорична подкрепа за ски спорта и туризма в региона", каза президентът Плевнелиев след награждаването. Според него „Туризмът в света се развива по впечатляващ начин независимо от кризата. „Днес с това състезание доказахме, че България е една атрактивна европейска ски дестинация. България е сила, но тепърва имаме потенциал, който трябва да развиваме", допълни държавният глава.

Той специално отбеляза, че за състезанието в Пампорово са дошли 30 от стоте най-добри скиори в света, които бяха посрещнати с прекрасна организация, много сняг и родопско гостоприемство. „Мога да кажа само думи на благодарност към нашите организатори, към институциите, към министрите, към кметовете и на всички останали, които помогнаха България отново да бъде на картата на световния ски спорт", завърши президентът.

Вирни се горе