Петър Стойчев и Николай Мелемов откриха нова фитнес площадка в Смолян

Петър Стойчев и Николай Мелемов откриха  нова фитнес площадка в Смолян

Безкрайно съм щастлив, че в моя роден град има вече такова съоръжение за всички, които искат да спортуват фитнес, каза министърът, който изпробва пръв уредите

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев и кметът Николай Мелемов откриха чисто нова фитнес площадка на стадиона в Смолян. Безкрайно съм щастлив, че в моя роден град има вече такова съоръжение за всички, които искат да спортуват фитнес, каза министър Стойчев, който изпробва пръв уредите. Той обяви, че стойността на новата придобивка е над 20 000 лв. С държавна воля може да се реконструира и басейна в областния град. Ако имам възможност ще направя всичко възможно, подчерта Стойчев, който започна спортната си кариера от Смолян. Благодаря на министъра, който ми се обади и предложи да намерим терен и да се изгради тази прекрасна спортна площадка за нашите деца и гражданите на Смолян, каза кметът Мелемов.

На събитието присъства и зам.-спортният министър Йордан Йовчев. Той помагаше на нетърпеливи малчугани , които пробваха уменията си на фитнес уредите. Децата се снимаха с легендата ни в спортната гимнастика.

Новата придобивка е една от осемте, които които МФВС изгражда на територията на цялата страна. Всяка от фитнес площадките е оборудвана с 9 мултифункционални спортни уреда, които могат да се ползват от деца, възрастни и хора с двигателни увреждания.

Проектът се финансира от МФВС, а негов изпълнител е фирма „Спорт парк фитнес – България” ООД. Всеки от уредите е изработен от стомана със специално покритие, предназначено за външни метеорологични условия. Площадката притежава сертификат за качество, а седалките, ръкохватките, степенките и извивките на уредите са ергономични – изцяло съобразени с безопасността и удобството на човешкото тяло.

Вирни се горе