Петър Гьошарков шести в дисциплината слоупстайл в Пампорово

Петър Гьошарков шести в дисциплината слоупстайл в Пампорово

Прекрасно слънчево време и много сняг, атрактивно състезание и силни емоции привлече много почитатели на белите спортове този уикенд родопският курорт Пампорово

Българинът Петър Гьошарков се класира шести в дисциплината слоупстайл в надпреварата от Световния сноуборд тур в българския курорт Пампорово. 18-годишният Гьошарков, който беше пети в двата старта от Европейската купа по сноуборд в Пампорово преди няколко дни, получи 75.00 точки. Победител стана Мартин Калиола (Финландия) с 94.33 точки. Втори и трети се наредиха съответно Хенри Лааконен (Финландия) с 88.67 точки и Ерик Бюшемен (САЩ) с 87.00 точки. Наградите на победителите връчи Мариян Беляков -изп.директор на “Пампорово” АД.

За първи път в България в курорта Пампорово се проведе кръг от “Световния сноуборд тур” с елитния ранк от 4 звезди на ТТР за мъже, както и държавно първенство – слоупстайл и халфпайп за мъже и жени. Тази верига привлича състезатели и публика с големите си наградни фондове, който днес беше 15 000 $ и високото ниво на каране. Пампорово от 4 годни поддържа голямо трасе за слоупстайл на писта “Стената” и провежданитео на 4 звездно състезание нарежда България до големите в сноуборда. В надпреварата на 450-метровото трасе за слоупстайлвчера и днес се включиха имена от елита като състезателите от САЩ Ян Торли и Ерик Баушман, финландците Алекси Партенен, Мартин Калиола, Хенри Лаконен. Организацията и трасето бяха отлични, коментираха спортни специалисти пред Smolyannews.com. Огромният интерес към слоупстайла, феновете на тази супер атрактивна дисциплина стават все повече и възможността това шоу да се види на живо на голямото трасе в Пампорово предложи силни емоции на зрителите този уикенд. По време на финала на слоупстайла днес на изградената сцена на Студенец до състезателното трасе, за да е още по силно преживяването на зрителите на Световния сноуборд тур избухнаха диджея на американската банда Лимп Бизкит и бивш Диджей на легендарните Хаус ъв Пейн ДиДжей Летал, а заедно с него и колугата му от Хаус ъв Пейн, легендарното Ем Си Дани Бой. Американските супер изпълнители се подгряваха от Спенс и “Лошите”.

Още снимки – Виж "В обектива"!!!

Вирни се горе